SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

Malimüşavir Adayları
Dilekçe sahibi

/ #155

2012-06-11 20:19

arkadaşlar ek sınav talebimiz hem ankara hem de istanbul odasının basın açıklamasında yer almaktadır. sonuç inşallah istediğimiz gibi olur. dilekceyi imzalayan ve mail yoluyla yetkililere ulaştıran ve sesimizin duyulmasını saglayan herkese cok teşekkürler......

Ankara, 11.06.2012

ASMMMO BAŞKANI MEHMET KOÇ MESLEKİ SORUNLARA ÇÖZÜM İSTEDİ

Koç: Herkesi ‘Vicdan Muhasebesi’ yapmaya çağırıyoruz…
Sayın Basın Mensupları
500 bin muhasebe camiası meslek yasasının yayınlanışının 23. Yılında biriken mesleki sorunlarımızın çözümü, Bakanlık vesayetine ve angaryalara dur demek için herkesi “VİCDAN MUHASEBESİ” yapmaya çağırıyoruz.

Biz de insanız; ailemizle sosyal yaşamın bir parçasıyız.

Bu çığlığımıza ses verin ki, ülkemiz kazansın...

ASMMMO BASIN – Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet KOÇ meslek yasalarının kabul edilişinin 23’üncü yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada Türkiye’nin ihtiyacının “hesaplaşma” değil, “muhasebe” olduğunu söyledi.

3568 Sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu’nun 13 Haziran 1989’da kabul edildiğini anımsatan Koç, bugün gelinen aşamada mesleğin kritik bir eşikten geçtiğini, istedikleri önlemler alınmazsa Türkiye’nin ciddi kayıplar yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye genelinde; çalışma arkadaşları ve aileleriyle birlikte 500 bin kişilik bir muhasebe camiası bulunduğunu belirten ASMMMO Başkanı Koç; “Artık vicdan muhasebesi yapılacak bir noktaya geldik. Angaryaların bitmesi, vesayete son verilmesi, oldu-bitti’lerin yaşanmaması, mesleki geleceğimizin karartılmaması ve en önemlisi de, sosyal yaşamın onurlu bireyleri olduğumuzun unutulmamasını istiyoruz” diye konuştu.

Koç çatı örgütleri TÜRMOB’la 83 il ve ilçede örgütlü, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Odaları olarak “bıçağın kemiğe dayandığı” bir eşiğe getirildiklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Bugün adeta TÜRMOB ve Oda’larımızın ölüm fermanı yazılmakta, 23 yıllık mesleki örgütümüzün şeffaf, hesap verebilir, denetlenebilir yapıları yok edilmek istenmektedir. Dün seçim sistemimize yapılan müdahale ile demokratik işleyişimize darbe vurmaya çalışılırken, bugün atanmışların oluşturduğu kurumlarla odalarımızın anayasal yetkileri ellerinden alınmaya, etkisizleştirilmeye hatta bertaraf edilmeye çalışılmaktadır.”

ASMMMO Başkanı Mehmet Koç meslektaşlar ve mesleğin geleceği açısından sorunları yıllardır dile getirdiklerini vurgulayarak, Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletilen ve çözüm beklenilen talepleri ise madde madde şöyle açıkladı:

• Meslekteki angaryaları kaldırın.
• TÜRMOB yönetiminin iradesini kısıtlayan, antidemokratik hükümlerin kaldırın.
• TÜRMOB genel kurulunca kabul edilen yönetmelikleri yayınlayın.
Sınav mağdurlarının ek sınav talebini yerine getirin.
• Bilgi amaçlı bildirimlerden alınan özel usulsüzlük cezalarını kaldırın.
• Müşteri Bildirim Listeleri’ni kaldırın.
• Denetim sürecinde; yetki belgeleri ve ruhsat harçları bedellerini kaldırın.
• Denetim lisanslamasında sınav yapmayı asla düşünmeyin.
• E-beyanname şifresini mükelleflere değil, meslek mensuplarına verin.
• Meslek mensubunun KDV yükünü azaltın.
• Serbest meslek uygulamasında Gelir KDV çelişkisini düzeltin.
• Ücret tarifesinin yayınlanmasını meslek örgütümüze bırakın.
• Bakanlık vesayetine son verin.
• Seçim sistemindeki Nispi Temsili kaldırın.
• Meslek odalarını işlevsiz kılacak, çerçeve meslek yasasının oluşmasını izin vermeyin

ASMMMO Başkanı Mehmet Koç kayıtlı ekonomi ve vergi gelirlerinde başrol oyuncularından biri olan meslek mensuplarının taleplerinin yasal düzenlemelerle hayata geçirilmesiyle, asıl kazananın ülkemiz olacağını ifade etti.

Basın açıklaması için 13 Haziran Çarşamba saat 11.00’de ASMMMO önünde buluşuyoruz.