SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI


Ziyaretçi

/ #226 Sınav yönetmeliği hk.

2012-07-13 11:59

Arkadaşlar sınav yönetmeliği için yapılan imza kampanyası ses getirmeye başladı sanırım.Turmob Bilgi edinme birimi tarafından mail geldi bunu sizlerle paylaşmak isterim:

Değerli Meslek Mensubu Adayları,
SMMM Sınav Yönetmeliği için imza kampanyanızla ilgili Maliye Bakanlığı tarafından Birliğimize yönlendirilen maili aldım. Ayrıca Başbakanlığa ve diğer kurumlara gönderdiğiniz mailleriniz de ilgisi nedeni ile Kurumumuza gönderilmektedir.
Öncelikle bu kampanyadan rahatsız olmadığımızı, sizden farklı düşünmediğimizi, sonuna kadar demokratik halk mücadelesinde yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Talep ettiğiniz takdirde kampanyanıza her türlü imzayı ve desteği vermeye hazırız.
Bununla beraber çalışmalarımızın başarıya ulaşması için bazı konuların düzeltilmesi ve sizlerin bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Bizi anlayışla karşılayacağınızı umar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
1) 2000 yılındaki af düzenlemesi, ekte örneği görülen 05.05.2000 tarih ve 24040 sayılı yönetmeliğin 2’nci geçici maddesine göre düzenlenen genelge ile yapılmış olup, yönetmelik çıkmadan genelge ile bu işin yapılması mümkün değildir.
2) Sınav hakları Kanun ile değil yönetmelik ile düzenlenmiş olup, yönetmelik çıkartma yetkisi 3568 Sayılı Meslek Yasası gereği TÜRMOB Genel Kurulu’nda olup, Başbakanlık veya Bakanlığın bu konuda yönetmelik çıkarma yetkisi yoktur.
3) TÜRMOB Genel Kurulu’ndan geçen yönetmelikler ancak Maliye Bakanlığı’nın uygun görüşü alındıktan sonra yayınlanabilmektedir.
Maliye Bakanlığı uygun görüş vermeden TÜRMOB’un yönetmelik yayınlama yetkisi yoktur.
4) Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda sizin de talepleriniz göz önünde bulundurulduğunda 2010 yılı Kasım ayında yapılan TÜRMOB Genel Kurulu’nda sizin de bilgi sahibi olduğunuz yönetmelik düzenlemesi kabul edilmiş ve redakte edilerek 2010 yılı Aralık ayında uygun görüş alınmak üzere Maliye Bakanlığı’na gönderilmiş, defalarca Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimi Gelir İdaresi Başkanlığı ile görüşülmesine rağmen bugüne kadar uygun görüş alınamamıştır.
Yukarıda anlattığımız hususlar dikkate alındığında yeni bir yönetmelik çalışması yerine (Genel Kurul’un toplanması vb. nedenler) Maliye Bakanlığı’nda bekleyen yönetmeliğe uygun görüşün alınıp, en kısa sürede yayınlanması sizlerin lehine olacaktır. Çalışmalarınızı ve kamuoyu baskınızı bu yönde yoğunlaştırırsanız daha kısa sürede sonuç alacağımız kanaatindeyim.
Saygılarımla,
Yücel AKDEMİR
Genel Sekreter