Genç Akademisyenlerden Başbakan'a Yanıt

Quoted post

Hoca

#76 Gazeteciler(!)

2012-02-09 14:32

Son parağraf sanki bizlerin doğru tepkilerini yanlış bir hedefe manuple etmek için koyulmuş.Ergenekoncuların "gazeteci" yaygaralarına benzerini Hanfi Avcı da kendi adın ayapmıştı. Şimdi "Hanifi Avcı kitap yazdı da yargılanıyor mu diyelim". Eğer samimi iseniz lütfen son parağrafa açıklık getirin ya da kaldırın ki imzalayalım.

Yanıtlar

Muhalif

#97

2012-02-09 16:18:36

#76: Hoca - Gazeteciler(!)

Benim 7. mesajda belirtmek istediğim de buydu. Son paragrafın varlığı sanki bunu yazanlar dindarlıkla ilgili mesele üzerinden oluşan tepkiyi, bu kitlenin aslında amaçlarından biri olmayan Büşra Ersanlı ve KCK soruşturmasına çekmek istiyormuş gibi algılanmasına neden oluyor.  Başka biri "askerler" de eklensin deyince metni imzalayanlara ayıp olur diyorsunuz, ki haklısınız orada. Peki bu son paragrafla bambaşka bir konuya girilince metnin üst kısmını beğenip imzalayanların iradesini yanlış yansıtmış olmuyor musunuz?

Bir başkası da Büşra Ersanlı'nın akademisyen olduğunu bilmiyorsunuz galiba diye eleştirmiş beni.  Zaten böyle  bir cevabı beklediğim için de mesajımda şunu söylemiştim: "Akademisyen olmanız konunun dışına çıkabileceğiniz anlamına mı geliyor?". Bir de tek akademisyen Büşra Ersanlı değil, Erol Manisalı ve onun gibi bir sürü akademisyen de tutuklu. Sizin karşı cenahınızdaki Kemalist kitle de o zaman "neden Erol Manisalı'ya atıfta bulunmadınız" diye sorar. Bu nedenlerle, bu metnin son paragrafının Büşra Ersanlı ve KCK'nın siyasi görüşüne hizmet ettikleri konusunda ciddi endişelerim var ve iyi niyetle dindarlık tartışmasına tepki gösterenlerin bu siyasi görüşü de dikkate alarak imzalama konusunda karar vermelerini tavsiye ederim.

Saygılarımla,