bimer e dilekçe


Ziyaretçi

/ #421

2014-08-05 11:20

Ben ankara ili altındağ ilçesi karapürçek mahallesinde ikamet etmekteyim kızım karapürçekte bulunan hayme hatun ilköğretim okulunda eğitim görmekte idi bakanlığın yeni başlattıgı ilkokullar ile orta okulların dönüşümü ile karapürçek mahallesinde bulunan İLKOKUL VE ORTAOKUL OLARAK AYRILDIĞINI TESPİT ETTİĞİM OKULLAR, DERSLİKLER VE ÖĞRENCİ SAYISINI AŞAĞIYA BELİRTİYORUM
İLKOKULLAR : karapürçek ilkokulu 34 derslik
hayme hatun ilkokulu 32 derslik
özdemir gürocak ilkokulu 48 derslik
ilkokul öğrenci sayısı ortalama 4100
Bu derslik ve öğrenci sayısına göre okullar tam gün olsa dahi 36 kişilik sınıflardan oluşacaktır.Ancak yine yaptığım araştırmada bu okulların en az birinin sabahçı ve öğlenci olmak üzere iki grupta ders göreceklerini öğrendim. buna göre de sınıflarda ders görecek öğrenci sayısı 25 kişi civarına düşmektedir.
ORTAOKULLAR : karapürçek ortaokulu 24 derslik
hayme hatun ortaokulu 12 derslik
öğrenci sayısı ise 3850 civarındadır.
Buna göre sabahçı -öğlenci grupları olsa bile yaklaşık her derslikte 54 ÖĞRENCİ eğitim görecektir. 7. ve 8. sınıftaki öğrencilerin TEOG sınavına girecekleri düşünüldüğünde bu öğrencilerin 54 kişilik sınıflarda ne kadar başarılı olacaklarını siz değerli büyüklerimize sormak isterim. Ayrıca dönüşümden önce ilköğretim olarak hizmet veren okullarda görev yapan öğretmenlerin de yeni okullarda görev yapmak istemedikleri, tayin isteyecekleri ilçe milli eğitimine bildirilmiş, ilçe milli eğitim de buradaki oluşacak öğretmen açıklarının ücretli öğretmenlerce giderileceği bildirilmiştir.
Ben 7. sınıfta okuyacak olan ve bu sene TEOG sınavına girecek olan kızımın 54 kişilik sınıfta verilecek eğitimle her öğrencinin yaşayabileceği gibi başarısız olacağını biliyorum. Acilen gereğinin yapılmasını arz ederim.

 NOT : bu konu ile ilgili şikayet dilekçelerinin az olması veya benden başka birinin olmaması lütfen yapacağınız çalışmayı hafifletmesin. Karapüürçek mahallesinde ikamet eden ve aynı mağduriyeti yaşayacak velilerin okulların açılmasıyla birlikte artacağından emin olun.TEŞEKKÜRLER...