Genç Akademisyenlerden Başbakan'a Yanıt

Quoted post

Horizontal

#323 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-13 19:51

#310: - Re: Re: Re: Re: Re:

Kelime hazneniz,ufkunuz ve yeterliliğinizle doğru orantılı maşallah. Atacak barutunuz sınırlı olduğundan verdiğiniz yanıtlarda çabuk tükeniyor gördüğüm kadarıyla...yazık!

155 nolu mesajda yazılanları tekrar etmeyeceğim zaten orada söylediğim çarpıklıklar herkesin malumudur .Dünyası kampüs içerisine sıkışmış,adeta fanus içinde yaşayanların kendi özeleştirilerini vermeden ülkenin büyük çoğunluğunun;'' gelecek nesilleri kendi dünya görüşü ekseninde yetiştirmek istemesine '' bu kadar ateşli tepki vermelerini kötü niyetlerine ve halktan kopuk olmalarına  ,böyle imzaydı-kampanyaydı onlarca işlerle uğraşacak zamanı bulabilmelerinide hiç bir şey üretmeden sabahtan akşama kadar yatmalarına bağlıyorum...

 

Merak ettim buradaki batı modernizminin aydınlanmış pir-u pak evlatları(!) acaba hangi ürünün patenti için tübitak'a gidip başvuruda bulunmuş? İran gibi bütün dünyanın üzerinde tepiştiği,ambargo altındaki bir ülkenin bilimadamları bile nice değerli makaleler yayımlayarak onca kısıtlı imkana rağmen ''akademik şereflerini'' korurlarken, buradaki imzacılar hangi onuru ve şerefi yere düşürmeden taşıyorlar?

 

İnsanlar hastanelerde bıçak parası,malzeme parası ,özel muayene parası diye soyup soğana çevirilirken bu ''çift tarife akademisyenler'' neredeydi acaba? Yada İstanbul Çapa'da başörtüsü yüzünden muayene edilmeyip kapıda ölüme terk edilen Medine bircan için neden birşeyler yapılmadı? Hani ozamanda toplasaydınız ya imza? Elleriniz mi kurumuştu acaba? Yoksa laik toplum mühendisliği insan canı alsa bile halel gelmeyen bir kutsal mıdır sizin için?

 

Bir arkadaşmızda Fransız İhtialindeki dökülen kanların,öldürülen canların eleştirisine karşılık;''Devrimler kanla olur'' minvalinde birşeyler söylemiş.. Yazık be ! İşte bu kafa Dersim'de insanları ''fareler gibi zehirleyip'' zerre vicdan azabı duymayan kafadır! Aydınlanma-Laiklik için devlet adam öldürür,insanları tek düze haline getirir ama din'i bir yaşam süren insanlar çocuklarında kendileri gibi yetişmelerini isterler, bu kabahat! Sizi bu dünyada zillet içinde yaşatacak olan ve öbür tarafta -Allahu alem-cehennemin dibine götürecek olan bu çifte standarttır işte....

 

Son sözümde Bektaşi-Alevi Federasyonundan olupta nerede islami bir talep var ise onun karşısında biten vatandaşlara;Emin olun şu ülkede 50'lili yıllardan beri ittihatçi-Kemalist kafa yüzünden ayrı yaşadığımız Rum-Ermeni vatandaşlarımız bile ''ayrı dinlerden'' olduğumuz halde sizler kadar bu toplumun çoğunluğunun inançlarına bu kadar saldırgan bir halde değiller. Kendiniz için istediğiniz iyiliği,başkaları için istemedikçe değil Tayyip Erdoğan, başımıza gökden bir melek gelip yerleşşe dahil probleminiz çözülmeyecek..Az vicdanlı olun ;Kenan Evrenler,Süleyman Demireller,Fettullah Gülenler bu ülkede sünni müslümanların hakiki temsilcilerimidir ki her söyleminizin başında bunları örnekleyerek bu ülkenin yönetimi sünni müslmanların elindeymiş gibi konuşuyor,buna göre mevzi alıyorsunuz. Haksızlık ediyorsunuz...

 

Yanıtlar


Ziyaretçi

#325 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-14 10:49:13

#323: Horizontal - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Fransız Devrimine İlişkin olarak şu alıntıyı tekrar koyuyorum okuyup anlamamışsınız dediğimi: Fransız İhtilalini Hazırlayan Sebepler başlığında şu iki cümle çok dikkatimi çekti: "Devrimci düşünce, ülkede köklü yapısal değişikliklere gitmek gerektiğine inanan katmanlar arasında yayılmaya başlamıştır. Merkezi otorite ülkenin içinde bulunduğu evrimsel süreci kavrayamamış ve eski yöntemlerle sorunları halletme yoluna yönelmek istemiştir."

 

Merkezi Otorite eğer içinde bulunulan durumun vehametini anlayıp geri adım atsaydı ve halka vicdan, irade ve ifade özgürlüklerini verseydi devrime de gerek kalmayacaktı, kan da dökülmeyecekti. Siz neyi bekliyorsunuz halka zulüm edenlere sessiz kalınmasını mı? Burada suçlu olan kişi sizce ezilen halk mıydı yoksa devletin başındaki monarşik yönetim miydi?