Genç Akademisyenlerden Başbakan'a Yanıt

İmza kampanyasının sahibi ile iletişime geç

Genç Akademisyenlerden Başbakan'a Yanıt isimli dilekçe hakkındaki bu tartışma konusu otomatik olarak oluşturuldu.


Ziyaretçi

#301

2012-02-11 23:58

bu dilekçenin hiçbir işe yarayacağına inanmıyorum. ama içimdeki isyan duygusunu biraz olsun hafifleteceğine inanıyorum. teşekkür ederim.

Ziyaretçi

#302 Re: Re: Re:

2012-02-12 00:07

#201: - Re: Re:  

 yok be dostum . horizontal gibilerde beyin yok ki irdelesinler. biat kültürü ile yetişmiş onlar. tıpkı erdoğanın hayal ettiği gençlik formatında yanii


Ziyaretçi

#303

2012-02-12 00:21

Atatürk: "Türk Milleti daha dindar olmalıdır, yani bütün sadeliği ile dindar olmalıdır, demek istiyorum. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam, buna da öyle inanıyorum. Şuura muhalif, terakkiye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor. Halbuki Türkiye istiklalini veren bu Asya milleti içinde daha karışık, sun'i, batıl inanışlardan ibaret bir din daha vardır. Fakat bu cahiller, bu acizler sırası gelince aydınlanacaklardır. Eğer ışığa yaklaşamazlarsa kendilerini mahv ve mahkum etmişler demektir. Onları kurtaracağız." (Atatürk ve Din Eğitimi, Ahmet Gürbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, s.32)

öyleyse asıl provakasyonu Erdoğan mı yapmıştır?Atatürk mü yapmıştır yoksa sizler mi?

Ziyaretçi

#304

2012-02-12 02:13

Irak'ta kadınlra tecavüz eden, binlerce insanı katleden ABD'ye tüm kalbiyle arkalarında olduğunu söyleyen bir adamın yetiştireceğini iddia ettiği dindar nesil? BOP eşbaşkanı anca ABD'ye köpek yetiştirecektir, kan emici sürüngenlerden ibaret olan, kendini dindar addeden anca yetim malı yiyip haksız rantlarla yan gelip yatarak göbek büyüten, örneklerini her zaman ama özellikle günümüzde görebileceğimiz asalakların neslini çoğaltacaktır.

Ziyaretçi

#305

2012-02-12 02:21

din tüccarları..
Horizontal

#306 Re: Re: Re: Re:

2012-02-12 03:54

#302: - Re: Re: Re:

Sen böyle akıllı(!) uslu ortada gezindiğin müddetçe millet beyinsiz olmaya özeniyor..Şu komedi halinizle milleti aptal olmaya teşvik edip suç işlediğinin farkındasınızdır umarım :) sizin gibi akıllı olacağımıza....... öyle değil mi yani?

 

Yazdıklarıma karşı yazacağınız tutarlı bir şey yok! Sizi gidi bar,pavyon müdavimi kitap yüklü zır cahiller sizi!

 

 


Ziyaretçi

#307

2012-02-12 06:06

Dogru söze ne denir .Allah allah diyerek Öldurülenleri unutmadık

Ziyaretçi

#308

2012-02-12 07:46

Bu metnin oluşmasında emeği olan ve süreci bilen bir insan olarak şunun herkes tarafından anlaşılmasında yarar var. Bu metin Kemalist-ulusalcı olarak bilinen siyasi grubun gösterdiği bir refleksle hazırlanmadı, böyle bir aidiyet de tabii ki yok. Temel dert ve tasa inanma ve inanmama özgürlüğümüzü savunmaktı! Dolayısı ile buradaki tartışmaların bir kısmının metinle, metinin amacı ile alakası yok.

Biz dini inancın ve politik görüşün devletin diktesi ile çocuklara zerk edilemeyeceğini, Başbakan'n böyle bir yetkisi olamayacağını ve buna karşı duracak binlerce akademisyen olduğunu göstermek istedik.

Son olarak kişisel görüşüme gelince, bu metni ortaya koyan insanlar açısından ikna odaları da, Başbakan'ın söylemi kadar tehlikelidir. Ama bugün iktidar, kendi ikna odalarını kurmak istiyor ve gençliği kendi çıkarlarına göre yetiştirme arzusu taşıyor!!! Buna karşı durmalı! İKNA ODASI istemiyoruz! HİÇ KİMSE İÇİN!






Ziyaretçi

#309 Re:

2012-02-12 09:55

#300: -

Zaten yalnızca Ateizm vurgusu yapılmamış metinde, farkındaysanız. Dindar vs Ateist gibi bir ayrım yok, aksine tam olarak buna karşı çıkılıyor. Dile getirilen inançlar ve felsefeler içerisinden itiraz etmek için Ateizmi seçmiş olmanız asıl ayrımcılıktır.


Ziyaretçi

#310 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-12 10:02

#306: Horizontal - Re: Re: Re: Re:

Tabii ki bu zırvaya karşı yazılacak tutarlı bir şey yok :)

Cami de pavyon da sizin olsun, rant getiren ne varsa sıkı sıkı sarılın.


Ziyaretçi

#311

2012-02-12 17:19

Lutfen dini politakaya ve akedemiye alet etmeyin. Tesekkurler.

Ziyaretçi

#312

2012-02-12 18:38

Agnostizm'i de dindarlık söylemi dışlıyor, sokak çocukları sorununun çözülememiş olmasının nedeni ise manevi değerlerin, sorumluluk anlayışının ve çocuk haklarının bizim adımıza ülkeyi yönetenlerin içselleştirememiş olmasından ötürü... uğraşılması gereken konu buyken sadece insanların kendisini ilgilendirmesi gereken konulara zaman harcanıyor. Başbakan'dan yurttaş olarak beklentimiz açık.

Ziyaretçi

#313

2012-02-12 19:17

Dilekçe içerik ve üslup olarak yeterli ve yerinde, lakin tek bir noktada bilgi yanlışlığı var. Bu ülkede yüzbinlerce ateist olduğunu düşünmüyorum, buna dair bir kanıt olduğunu da sanmıyorum. Varsa da, sessiz kaldıkları için bilemiyoruz. Bu durumda, sayı hakkında net bir rakam vermek doğru olmaz. Kaldı ki, yüzbinler olmasın, yüzlerce dahi olsa haksızlık karşısında ses yükseltilmeli.

Ziyaretçi

#314

2012-02-12 19:19

Bilimi ve düşünmeyi destekleyen herkesin, bu ayrımcı düşünceye karşı sessiz kalmaması ve bu dilekçeyi imzalaması gerektiğini düşünüyorum. Bilimsel düşünen, sorgulayan, okuyan nesiller yetiştirebilmek dileği ile...

Ziyaretçi

#315

2012-02-12 23:04

Gençliğin ne anlama geldiği hakkında en ufak şahsi fikri ve görüşü olmayan bir siyasi kuklaya şöyle sormak lazım sen hiç genç oldunmu ? sen hiç çocuk oldunmu ?

Ziyaretçi

#316

2012-02-13 00:02

benim inanc veya inacsizligima kimsenin mudahale etmesine izin veremem...boyle bir durumla yuz yuzedir Turkiye halki.. bu nedenle bunu engelliyecek her olayi destekliyorum..cok tesekkurler...

Ziyaretçi

#317

2012-02-13 10:38

daha ne diyim ki! aslında ben konuşursam yanarız!

Ziyaretçi

#318

2012-02-13 13:01

din bir maneviyattır,bütünler bölmez.Ama topluma dikta edilen din böler.

Ziyaretçi

#319

2012-02-13 14:40

Bu dilekçe düşüncelerimi dile getirdiği ve imza kampanyasına katıldığım için çok mutluyum..Dilerim ses getiririz..

Ziyaretçi

#320

2012-02-13 16:04

Değerli girişimciler,
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Yönetim Kurulu olarak başlattığınız kampanyayı destekliyoruz. Kampanyanın genişlemesi için de ABF sitesi başta olmak üzere bir çok sitede çağrı metninin yayınlanması için destek vereceğiz.
Saygılarımızla,

Necdet Saraç (ABF Genel Başkan Yardımcısı)

Ziyaretçi

#321 Re:

2012-02-13 18:24

gercek bu iste... hadi erdoğana dediğiniz gibi onu eleştirdiğiniz gibi Atatürkü de eleştirebilseniz ya...onlar nasıl din üzerinden siyaset  yapıyorsa sizler de yıllarca din karşıtlığı yaparak insanlara olmadık zulümler yaptınız.üniversitelerde hocalarınız yaptı.orduda üst rütbelileriniz.bu dilekçe ile bile insanları asıl bölen sizlersiniz.ne demek ben akademisyenim, benim görüşlerim cok önemli....evet sizin oyunuz ne kadar degerliyse tüm halkın da  o kadar degerli...insanları Atatürkten soğuttunuz...evet yediremeseniz de büyük Atatürk de dindardı, milliyetciydi...

Bu gönderi yazan kişi tarafından kaldırıldı (Ayrıntıları göster)

2012-02-13 18:50


Horizontal

#323 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-13 19:51

#310: - Re: Re: Re: Re: Re:

Kelime hazneniz,ufkunuz ve yeterliliğinizle doğru orantılı maşallah. Atacak barutunuz sınırlı olduğundan verdiğiniz yanıtlarda çabuk tükeniyor gördüğüm kadarıyla...yazık!

155 nolu mesajda yazılanları tekrar etmeyeceğim zaten orada söylediğim çarpıklıklar herkesin malumudur .Dünyası kampüs içerisine sıkışmış,adeta fanus içinde yaşayanların kendi özeleştirilerini vermeden ülkenin büyük çoğunluğunun;'' gelecek nesilleri kendi dünya görüşü ekseninde yetiştirmek istemesine '' bu kadar ateşli tepki vermelerini kötü niyetlerine ve halktan kopuk olmalarına  ,böyle imzaydı-kampanyaydı onlarca işlerle uğraşacak zamanı bulabilmelerinide hiç bir şey üretmeden sabahtan akşama kadar yatmalarına bağlıyorum...

 

Merak ettim buradaki batı modernizminin aydınlanmış pir-u pak evlatları(!) acaba hangi ürünün patenti için tübitak'a gidip başvuruda bulunmuş? İran gibi bütün dünyanın üzerinde tepiştiği,ambargo altındaki bir ülkenin bilimadamları bile nice değerli makaleler yayımlayarak onca kısıtlı imkana rağmen ''akademik şereflerini'' korurlarken, buradaki imzacılar hangi onuru ve şerefi yere düşürmeden taşıyorlar?

 

İnsanlar hastanelerde bıçak parası,malzeme parası ,özel muayene parası diye soyup soğana çevirilirken bu ''çift tarife akademisyenler'' neredeydi acaba? Yada İstanbul Çapa'da başörtüsü yüzünden muayene edilmeyip kapıda ölüme terk edilen Medine bircan için neden birşeyler yapılmadı? Hani ozamanda toplasaydınız ya imza? Elleriniz mi kurumuştu acaba? Yoksa laik toplum mühendisliği insan canı alsa bile halel gelmeyen bir kutsal mıdır sizin için?

 

Bir arkadaşmızda Fransız İhtialindeki dökülen kanların,öldürülen canların eleştirisine karşılık;''Devrimler kanla olur'' minvalinde birşeyler söylemiş.. Yazık be ! İşte bu kafa Dersim'de insanları ''fareler gibi zehirleyip'' zerre vicdan azabı duymayan kafadır! Aydınlanma-Laiklik için devlet adam öldürür,insanları tek düze haline getirir ama din'i bir yaşam süren insanlar çocuklarında kendileri gibi yetişmelerini isterler, bu kabahat! Sizi bu dünyada zillet içinde yaşatacak olan ve öbür tarafta -Allahu alem-cehennemin dibine götürecek olan bu çifte standarttır işte....

 

Son sözümde Bektaşi-Alevi Federasyonundan olupta nerede islami bir talep var ise onun karşısında biten vatandaşlara;Emin olun şu ülkede 50'lili yıllardan beri ittihatçi-Kemalist kafa yüzünden ayrı yaşadığımız Rum-Ermeni vatandaşlarımız bile ''ayrı dinlerden'' olduğumuz halde sizler kadar bu toplumun çoğunluğunun inançlarına bu kadar saldırgan bir halde değiller. Kendiniz için istediğiniz iyiliği,başkaları için istemedikçe değil Tayyip Erdoğan, başımıza gökden bir melek gelip yerleşşe dahil probleminiz çözülmeyecek..Az vicdanlı olun ;Kenan Evrenler,Süleyman Demireller,Fettullah Gülenler bu ülkede sünni müslümanların hakiki temsilcilerimidir ki her söyleminizin başında bunları örnekleyerek bu ülkenin yönetimi sünni müslmanların elindeymiş gibi konuşuyor,buna göre mevzi alıyorsunuz. Haksızlık ediyorsunuz...

 


Ziyaretçi

#324

2012-02-14 00:52

BU dilekce benim görüslerimi oldugu gibi yansitiyordu.Insanlar inanclarindan dolayi,iskindan dolayi ayrimcliga itilemez.Insanlar ancak kendi özgür iradesiyle ve kendi dogasinda yasarsa mutlu olabilir.Insanligi mutsuzluga baskiya itmeye kimsenin hakki yoktur,haksizlik yapan herkese karsiyimdir dogam geregi...selamlar
Ayla Demir

Ziyaretçi

#325 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-02-14 10:49

#323: Horizontal - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Fransız Devrimine İlişkin olarak şu alıntıyı tekrar koyuyorum okuyup anlamamışsınız dediğimi: Fransız İhtilalini Hazırlayan Sebepler başlığında şu iki cümle çok dikkatimi çekti: "Devrimci düşünce, ülkede köklü yapısal değişikliklere gitmek gerektiğine inanan katmanlar arasında yayılmaya başlamıştır. Merkezi otorite ülkenin içinde bulunduğu evrimsel süreci kavrayamamış ve eski yöntemlerle sorunları halletme yoluna yönelmek istemiştir."

 

Merkezi Otorite eğer içinde bulunulan durumun vehametini anlayıp geri adım atsaydı ve halka vicdan, irade ve ifade özgürlüklerini verseydi devrime de gerek kalmayacaktı, kan da dökülmeyecekti. Siz neyi bekliyorsunuz halka zulüm edenlere sessiz kalınmasını mı? Burada suçlu olan kişi sizce ezilen halk mıydı yoksa devletin başındaki monarşik yönetim miydi?