SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

İmza kampanyasının sahibi ile iletişime geç

SMMM SINAV YÖNETMELİGİ İÇİN İMZA KAMPANYASI isimli dilekçe hakkındaki bu tartışma konusu otomatik olarak oluşturuldu.


Ziyaretçi

#301 Re:

2012-09-08 15:06

#300: -  

 arkadaşın yazdığı sıkıştıralım kelimesinde nazik olmayacak  bir durum yok. sıkıştıralım derken ısrarcı olalım demek istiyor.


Ziyaretçi

#302

2012-09-10 08:05

arkadaşlar pireyi deve etmeyelim ne var bunda herşeyimiz tamam birde birbirimizle kavgamız eksik ozaman siz bilirsiniz sıkıştırmayın ne yapmak istiyosanız yapın
vaaay

#303 yalama

2012-09-10 13:03

bunlar hep yalama olmuş.bunlarla bırak ek sınavı fazladan sınava bile gireriz.burası türkiye aslanım bu ülkede nazik olursan daha çooook beklersin hakkını,zatende öyle oluyor...

Ziyaretçi

#304

2012-09-10 13:35

http://forum.alomaliye.com/stajyer-sorunlari/39087-yeni-sinav-yonetmeligi.html sınav yönetmeliğiyle ile ilgili yazmak istediklerinizi bu linkten de paylaşın lütfen. maliyenin sitesi ne de olsa. buradan da yazın ki ne kadar ISRARCI oldugumuzu anlasınlar.

Ziyaretçi

#305

2012-09-10 17:22

Yoğurdu yumrukla yiyen dünkü sıçırtmaya bak. Aklı sıra şövalyeliğe soyunuyor. Sen daha kimsin ki maliyeye türmoba meydan okumaya çalışıyon? Başkalarına "yalama olmuş" derken iyi düşün. İsteyeceğini adam gibi istemezsen sana daha çookkk yalattırırlar. yalamanın kıralı olursunda yalamaktan farkına bile varamazsın...

Ziyaretçi

#306

2012-09-11 08:24

lütfen saptırmayalım.eğer bir hedefimiz varsa hep birlikte gidelim.birbirimize sataşarak değil.2 yıldır denenmedik yol kalmadı mahkeme mail mektup vs.durum ortada fakat bunu yapan bir topluluk 3 kişi bir araya gelip türmob la görüşmeye gitmiyor.dışarıdan gösterdiğimiz görüntü bu sizce nekadar etkili olur.hep ferdi olarak kendimizi kurtarma peşindeyiz.lütfen arkadaşlar birli olalım bir başkan seçelim.onun önderliğinde bu işleri yapalım

Ziyaretçi

#307

2012-09-11 11:32

Kardeşim bakın, kimseye sataşmak gibi bir niyetim yok. Ben istiyorum ki herkez elini taşın altına koysun, bunu yaparken de birlik beraberlik içinde adam gibi bişeyler yapsın istiyorum. Yücel beye ulaşmak için defalarca aradım ulaşamadım. İlyas Beyle gene biraz olsun görüşebiliyorduk ama Bora bey hiç boyunu bile göstermedi. Ben de ankara dışındayım. Bir yemekte olacağı duyumunu aldım ve o yemekte bulunacak arkadaşlarımdan birine yücel beyle durumu sorup konuşmasını rica ettim. Görüştükten sonra bana söylediği ilk kelime "adam konuşmalarınızdan, maillerinizden rahatsız ve çok denksiz konuşmalar olmuş" dedi. Yani bir yada birkaç kişinin konuşmaları yüzünden durum herkeze yansıyor. Arkadaşlar düşünün bi kere bizler bi şekilde belki şansızlık belki bilmeyerek dosya yakmış insanlarız. Bizlerin yapacağı tek şey biraz alttan almak. Sonuçta düşmüşüz yani. Düşmüş insan başka ne yapabilir? Söyleyin. Bunu yapmak zorundaydık. Başka bir seçeneğimiz yoktu halen yok. Şu da var ki bizim maillerimizi türmobda sadece yücel bey okudu. Diğerlerinin haberi bile olmadı belki. Maliyenin görüşü zaten ortadaydı. Yücel bey bizim isteklerimi diğer yetkilere iletti. Yani bir aracı, bir elçiydi. Ve buna rağmen çoğu arkadaşlar yücel beye sataşmaya başladı. Öyle şeyler yazıldı ki arkadaşlar sanki kendini başbakan falan sanmaya başladı. Hatta hiç unutmuyorum forumda birisi diyorki: "Sen bana o isimleri ver Tayyip erdoğan ne yapacağını çok iyi bilir" İşin içine siyaset bile girmeye başladı. Madem o kadar etkili yetkilisin buyur bişeyler yap bi kanun çıkar da bizde bu durumdan kurtulalım. yokk. yapamazsınnn. yapamıyorsan eğer ya düzgünce rica edeceksin yada susacaksın. Sizlere kesin söz vermiyorum ama inşaallah bizler için önümüzdeki günlerde randevu alıp ankaraya gideceğim ve enine boyuna herşeyi konuşacağım yücel beyle. Randevuyu aldıktan sonra gideceğim güne kadar lütfen bir öneriniz, bir isteğiniz, bir görüşünüz varsa onları da not ederek duruma katkı sağlamak amacındayım. Bekliyorum, iyi çalışmalar, kolay gelsin hepinize.

Ziyaretçi

#308

2012-09-12 16:57

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liseden mezun olamayan son sınıf öğrencilerine tek dersten sınava girebilme hakkı getirdi.(CNNTURK haberi)... teröristler de dahil olmak üzere bu memlekette herkese ve herşeye af çıkarken ısrarla bizim sesimizİ duymayan ve bir çözüm bulamayan zihniyete yazıklar olsun.



Ziyaretçi

#309

2012-09-13 17:14

Ya arkadaşlar eski bir öğretim görevlisi bana geçen gün dedi ki: "Herşeye af var ve mutlaka türmob da böyle bir af yaptı ama sizler araştırmıyorsunuz, mutlaka araştırın ve üstüne düşerseniz bu aftan sizler de yararlanırsınız" dedi. Bu yönde bir bilgisi yada duyumu olan varmı varsa lütfen paylaşın.

Ziyaretçi

#310 Re:

2012-09-13 17:34

#309: -  

 turmob daha önce 2000 yılında birkez böyle bir af yaptı.  ondan sonrada böyle bir uygulama yok. öyle birşey olsa idi bunca insan duyardı mutlaka. yücel bey hala ısrar ediyor ek sınav hakkı vermemek konusunda. yeni sınav yönetmeliğini maliye kabul etmedi.sürekli bunu öne sürüyor kendisi. ama ek sınav hakkı yönetmelik degil genelge ile çıkarılır ve genelge çıkartma yetkisi tamamen turmobun elinde.yani maliyeden onay  alınmak zorunda degil.. bu yönde mail atın arkadaşlar neden biz af sınavı yada ek sınavı için yeni çıkacak yönetmeliği bekleyelim ki. madem maliye kabul etmedi ve madem yücel bey bu kadar bizlerden yana oldugunu söylüyor o zaman bir genelge ile af sınavı çıkartsın. kendisine attıgım maillere cevap vermiş ve aynen size aktardıgım gibi af sınavının yönetmelikle degil genelge ile çıkabilecegini yazmış bana kendileri..eee sonuç nerde? niye çıkartmıyor? yeni yönetmelik maliyeden gecmedi diye kendileri mahkeme yoluna gideckmiş.mahkemeyle uğraşacagına illaki de bizim dediğimiz olacak diye olan dosyası yanan stajerlere oluyor..çıkart bir genelge ver af sınavını...bu neyin inadı böyle? madem maliye vermiyor sen birşeyler yap!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ziyaretçi

#311

2012-09-13 17:48

2000 yılında maliyenin görüşünü araştırdım bişey bulamadım. acaba gerçekten bizi maliye ile mi avutuyorlar? Ne dersiniz?

Ziyaretçi

#312 Re:

2012-09-14 10:17

#311: -  

 aynen öyle..maliye kabul etmedi deyip işin içinden sıyrılıyor turmob. maliyenin kabul etmediği yönetmelikte yer aldıgı söylenen bazı  maddeler şöyle: 2 yıl bekleme süresinin 6 aya indirilmesi, sadece kalınan derslerden sınava  girilmesi vs..

şimdi maliye bunu kabul etmediyse ve turmob da sadece kalınan derslerden sınava girmemizi istiyorsa yönetmeliği çıkarana kadar kendi ek sınav hakkını versin. ben bunu anlayamıyorum. niye bu kadar insanları mağdur ediyorlar.

musab

#313 slm

2012-09-14 15:52

arkadaşlar benimde dava sonucu bu gün belli oldu 16 dı dava sonrası 30 oldu zaten değişeceğide yoktu gelin üşenmeyelim toplanalım ankaraya gidelim türmobla maliyeyle görüşelim sesimizi duyuralım beklemekle birşey elde edemeyiz. bakın tek derste kalan lisaliler bir yürüşle ertesi günü ek sınav verildi. aynısını bizde yapalım ne kaybederizki




Ziyaretçi

#314 Re: slm

2012-09-14 16:26

#313: musab - slm 

 çok haklısınız. gerekirse ankarada bir gün toplanıp turmoba yürüyelim sesimizi duyuralım.. tüm meslek grupları kendi hakları için eylem yada protesto gösterisi yaparken biz muhasebecilerin hiç sesi çıkmıyor malesef.. bu yaşıma geldim daha bir kez olsun haberlere konu olan bir eylem yok. 13 haziran angaryalara hayırr eylemini  saymazsak... birilerinin artık ne kadar zor şartlarda sınav verdiğimizin farkında olması lazım artık.. hiçbir yerde kalınan dersten tekrar sınav girmek diye bir şey yok.. sadece bizim meslekte var..bırakın türkiyeyi dünyada böyle bir uygulama yok.

re

#315 re

2012-09-14 16:42

birde arkadaşlar star tv. sabah haberlerini sunan seda güler var ona yazalım ona yazılan herşeyi yorum yaparak anlatıyor gelin bu imza kampanyasının çıktısını çıkaralım bu seda gülere mail atalım eminim bize yardımcı olacaktır ben şahsen yapacağım 6,45 de her sabah haberler başlıyor.
re

#316 re

2012-09-14 16:57

arkadaşlar soyadını yanlış yazmışım doğrusu seda akgül olacak
izmir

#317 Re: re

2012-09-14 21:47

#316: re - re

 

arkadaşlar bu bana türmob tarafından gönderilen dilekçemize vermiş olduğu cevap okursanız anlıyacaksınızki bize yapamadıkları için değil istemedikleri için ek sınav hakkı vemiyorlar çünkü ek sınav hakkı yeterlilik sağlamıyacakmış çünkü katılımcılara çok kolaylıklar sağlıyan bir sistemmiş zaten sınav sistemimiz buna rağmen başarırsız olduğumuz için ek sınav hakkınız yok der gibiler dalga geçer gibi bir cevap bence yücel beyin uğraşıları falan hepsi yalan ben hala bu dilekçeyi maliye bakanlığına başbakanlığa ve türmoba yolluyorum sizde yollamaya devam edin hatta Ankara ya gidip toplu şikayette bulunalım derim saygılarımla.

TÜRMOB DİLEKÇE CEVABI

İletinizde; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı’ndan başarısız olma halinde yeniden sınava katılmak için bekleme süresine tabi olunduğu, af sınav hakkı verilmesi ve bekleme süresi sonrasında sadece başarısız olunan derslerden sınava katılmanın sağlanması önerileri yer almış, herhangi bir bilgi veya belge talep edilmemiştir.

Bu nedenle; başvurunuz 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında değerlendirilememiştir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları, 16 Ocak 2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış “Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği” çerçevesinde yürütülmektedir.

“… Sınav Yönetmeliği”nin “Tekrar Sınava Girebilme” başlıklı 21. Maddesinde aşağıdaki düzenleme yapılmıştır.

“Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren en çok 2 yıl içinde 4 sınava daha girebilirler. Bu sınavlar 100 üzerinden 60 puandan az not alınan konuları kapsar.

Bu sınav haklarını süresi içinde kullanmayanlar veya başarılı olamayanlar 2 yıl süreyle meslek sınavlarına alınmazlar.

İki yıllık süreyi dolduranlardan dileyenler yeniden tüm konuları kapsamak üzere bu yönetmelik hükümlerine göre sınavlara katılabilirler.

Bu düzenleme, adaylara; katıldığı ilk sınavdan sonra başarısız olduğu her bir ders için ayrı ayrı 4 kez daha sınava katılma hakkı vermekte ve bu haklar 2 yıl içinde kullanılabilmektedir.

Katılımcılar için kolaylıklar içeren bu sisteme rağmen başarısız olunması halinde adaylara mesleki bilgisini geliştirmesi için 2 yıllık bir süre verilmekte ve bu süre sonunda adaylar, mesleki yerliğini ortaya koymak üzere yeniden sınavlara katılmaya başlayabilmektedir.

2 yıllık bekleme süresi sonunda adayların mesleki yeterliğinin ölçülmesi her gün değişen uygulama ve yasalar nedeniyle gerekliliktir.

“Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları”na toplam 5 defa katılmış ve bu sınavlarda mesleki yeterlik gösteremediği için başarısız olmuş adaylar için “Ek Sınav” hakkı verilmesi adaylarda mesleki yeterlik sağlamayacaktır.

Bu durumda olan adayların, bekleme süresinde; yetersiz oldukları mesleki konularda gelişimlerini sağlayacak çalışmaları yapmaları kendileri için yararlı olacağı gibi, kamu adına da yararlı olacaktır. Sınavda başarılı olarak mesleğe giren adayların, ekonomiyi kayıtlayarak vergi ve primleri ortaya koymak gibi son derece önemli kamusal görevi mevcuttur. Bu kamusal görevin yerine getirilmesi, mesleki yeterlikle mümkündür.

Bilgilerinizi rica ederiz.

TÜRMOB

 

 

 


Ziyaretçi

#318

2012-09-15 12:09

ne gerizekalı insanlar bunlar. ben ilk 3 sınavda 6 dersi verdim tek ders yüzünden dosyam yandı. simdi tek ders yüzünden yetersiz mi olduk.2000 yılında verdikleri ek sınav neymiş peki. kimbilir kimin kızı oğlu için çıkarttılar o ek sınav hakkını bu şahsiyetsiz insanlar..

Ziyaretçi

#319 slm

2012-09-15 12:58

arkadaşlar ankarada yücelbeyle görüşmeye gideceğiz gelmek isteyen adını soyadını telefonunu yazsın ona göre hangi tarihte ve saatte nerde buluşacağımızı yazacağım. lütfen kimse üşenmesin yücel bey yardımcı olacak yeterki görüşmeye gidelim bakalım kaç kişi smmm ruhsatını almayı haketmiş olacak

Ziyaretçi

#320

2012-09-15 13:48

ankaraya önder olacak arkadaşlar lütfen telefon yada mail yazın. biz iki kişi gelmek istiyoruz.

Ziyaretçi

#321

2012-09-15 13:55

http://forum.alomaliye.com/stajyer-sorunlari/39087-yeni-sinav-yonetmeligi-32.html#post310541 şulem01 rumuzlu üyenin yazdıklarına da bir bakın allahaşkına. 2.girişinde belge almış diye turmobun dünyanın hiçbiyerinde olmayan bir sınav sistemini savunuyor. turmobun avukatlıgını yapmaya çalışıyor. düşüncelerinizi kendisine yukarıdaki linkten iletin lutfen

Ziyaretçi

#322

2012-09-15 13:58

kendisi ders calışmış cabalamıs sizde aynısını yapın demiş.ben tek ders yüzünden bekliyorum.hepi topu benden 1 ders fazla verdi  diye o cabalamış ben cabalamamış mı oluyorum? ne kadar sığ bir düşünce.


Ziyaretçi

#323

2012-09-15 14:58

bu arkadaş turmobun avukatlıgına soyunmuş anlaşılan o ki.. af , sistemi geriletirmiş..teröristlere bile af cıkarıldı bu memlekette bu insan neyin gerilemesinden bahsetmiş..zavallı...


Ziyaretçi

#324

2012-09-15 15:46

O kişi, "dersleri vermiş olsaydınız burada böyle şeyler yazmadınız" diyor! Peki ya kendisi verememiş olsaydı acaba burada neler yazmazdı!?

Ziyaretçi

#325

2012-09-15 16:02

türmobun vermiş olduğu cevap ve şulem1 e bakılırsa Türmob ve şulem01 resmen zırvalamışlar. yazacak çok şey var onlara ama kısaca cevap vereyim. Mesleği alt üst eden kendileri, eskiden ve şimdi smmm olabilmenin özel şartları kanunda kısaca: İlgili bölümlerden lisans mezunu olmak, Staj başlama sınavını kazanmak, staj yapmak yeterlilik sınavlarını vermek. Şimdi bakıyoruz aramızda ilkokul mezunu, staj başlama sınavına girmemiş, staj yapmamış, yeterlilik sınavına girmemiş (ki özel sınavlarda sorulan sorulara ve verilen cevaplara bir bakın) güya sözde smmm lerle doldu. Kimi kandırıyorsunuz sizler. Karşınızda çocukmu var sizin? Hangi haktan hukuktan kanundan bahsediyorsunuz. Yazıları süsleyip püsleyip ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorsunuz. Adam olun adam. Türkiye genelinde 250 kişiye tek dersten hak vermekle meslek alt üst olmaz. Şiddetle kınıyorum.